General Tire wordt officiële partner van NASCAR Whelen Euro Series

Oktober 2018

Vanaf 2019 zal General Tire banden leveren voor alle auto's in de NASCAR Whelen Euro Series – Raceband voldoet aan de hoge verwachtingen van teams in de NASCAR Whelen Euro Series

Hannover, 25 oktober 2018. Vanaf volgend jaar wordt General Tire de officiële bandenpartner van de NASCAR Whelen Euro Series en zal het merk rubbers leveren aan alle teams in het kampioenschap. Als exclusieve bandenleverancier zal General Tire de teams voorzien van slick- en regenversies van zijn nieuwe NWES GT-model in de afmeting 11,5/27,5 R15, en dat voor zowel de voor- als de achterwielen.

“De NASCAR Whelen Euro Series en General Tire zijn ideale partners, niet in het minst vanwege het rijke Amerikaanse erfgoed dat we met elkaar delen", aldus een enthousiaste Guy Frobisher, Senior Project Manager bij General Tire in Europa. “Deze opwindende en snelgroeiende autosportomgeving geeft ons een fantastisch forum om ons merk onder de aandacht te brengen. Bovendien hebben onze ingenieurs in de VS een raceband ontwikkeld die aan de hoge verwachtingen van de teams zal voldoen.”

“We zijn erg trots op en blij met deze langdurige samenwerking met General Tire. Dit zesjarige engagement is een enorme blijk van vertrouwen in de NASCAR Whelen Euro Series en zijn potentieel. We delen het verlangen van General Tire om Euro NASCAR verder uit te bouwen en General Tire in heel Europa te promoten. In minder dan tien jaar tijd is de NWES uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke kampioenschappen in Europa met meer dan dertig auto's op de grid, tienduizenden fans die onze evenementen bezoeken en zeer sterke samenwerkingsovereenkomsten met toonaangevende bedrijven die Euro NASCAR ondersteunen. Zo zet het kampioenschap opnieuw een belangrijke stap voorwaarts en the sky is the limit", aldus Jerome Galpin, President / CEO van de NASCAR Whelen Euro Series.

General Tire becomes Official Partner of NASCAR Whelen Euro Series

Jerome Galpin (NASCAR President/CEO)  and Guy Frobisher (Senior Project Manager Continental)

Het kampioenschap bezoekt locaties in zeven Europese landen waar de professionele teams aantreden met bolides van 400 pk. De race in Nederland vindt plaats in Venray op 13 en 14 juli.  Op het circuit van Zolder in België wordt op 5 en 6 oktober het laatste wedstrijdweekend van 2019 afgewerkt.

 

General Tire

General Tire, opgericht in 1915 en gevestigd in Fort Mill (South Carolina), kan terugblikken op een trots erfgoed dat meer dan een eeuw overbrugt. Al sinds de begindagen maakt het merk banden voor alle types van motorvoertuigen. Het bedrijf werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag produceert General Tire wereldwijd banden voor auto's, vrachtwagens en industriële toepassingen, evenals speciale banden voor 4x4-voertuigen.

www.generaltire.eu

 

Continental

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2017 een omzet van 44 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.