General Tire Altimax One en Altimax One S

Januari 2019

  • De Altimax One & Altimax One S bieden een uitgebreid zomergamma voor personenwagens
  • Veilige prestaties voor dagdagelijkse ritten met een uitstekende grip in droge en natte omstandigheden en een sterk verbeterde levensduur.

 

Met zijn rijk erfgoed en ruime ervaring, zet General Tire zijn productoffensief voort met zijn nieuwste gamma zomerbanden voor weggebruik. Voor de nieuwste Altimax One & Altimax One S heeft General Tire zijn ‘anywhere is possible’-filosofie aangewend om een band af te leveren die automobilisten een maximaal vertrouwen geeft zodat ze optimaal kunnen genieten van elke bocht in de weg.

 

Beide banden onderscheiden zich door de robuuste eigenschappen en uitzonderlijke grip waarvoor General Tire bekend staat. De jongste producten van het merk bieden nieuwe oplossingen die steunen op zijn Amerikaanse erfgoed. De onderling verbonden schouderblokken en de doorlopende rib in het midden van het loopvlak verhogen de stijfheid en garanderen zo een nauwkeurig rijgedrag en uitzonderlijk remgedrag op droge wegen. Zo werpen de Altimax One & Altimax One S zich op als de perfecte partner voor wegen waar de remmen veelvuldig worden gebruikt. Als opvolgers voor de Altimax Comfort en Altimax Sport, bieden de Altimax One & Altimax One S betrouwbare prestaties op droge wegen, meer grip op natte wegen en een langere levensduur.


Altimax One

De Altimax One biedt een loopvlakprofiel met 3 groeven, ontworpen met het oog op een nauwkeurig weggedrag en veilig remgedrag in droge omstandigheden. Op natte wegen verzekert het hoge aantal gripranden dan weer een betere tractie en meer vertrouwen wanneer de omstandigheden moeilijker worden. Tijdens de lanceringsfase wordt de Altimax One verkrijgbaar in 12 afmetingen voor velgen vanaf 15 duim, inclusief velgen voor populaire compacte modellen zoals de Volkswagen Polo en Ford Fiesta.

 

Altimax One S

De Altimax One S telt 4 groeven in het loopvlakprofiel en is ontwikkeld voor grotere, meer prestatiegerichte afmetingen. Ze verzekeren een betere waterafvoer bij hoge snelheden en geven bestuurders extra vertrouwen in elke bocht.  De Altimax One S wordt in eerste instantie verkrijgbaar in 37 afmetingen voor velgen van 15 tot 20 duim en dekt een brede waaier aan modellen, van compacte auto’s over middenklassers tot uiterst performante wagens. Voorbeelden van populaire modellen zijn onder meer de Volkswagen Golf en Mercedes C-Klasse. Zowel de Altimax One als de Altimax One S zijn uitgerust met de exclusieve ‘Visual Alignment Indicator’ (VAI) en ‘Replacement Tire Monitor’ (RTM), twee unieke technologieën van General Tire.

De Visual Alignment Indicator (VAI) stelt de bestuurder in staat om banden te controleren op een foutieve uitlijning, waardoor het risico op vroegtijdige bandenslijtage afneemt. Deze indicatoren zijn terug te vinden op de flank van de band en zijn onmiddellijk herkenbaar aan twee korte lamellen op de schouders van de band. Een ongelijkmatige slijtage van deze lamellen wijst op een probleem met de uitlijning.

De Replacement Tyre Monitor (RTM) geeft aan wanneer de band zijn minimale profieldiepte bereikt. Deze vindt u in het midden van de band en heeft de vorm van het opschrift ‘Replacement Tyre Monitor’: dit opschrift verschijnt wanneer de band verslijt. General Tire raadt aan om banden te vervangen bij een profieldiepte van 3 mm.

Alle afmetingen van de Altimax One & Altimax One S scoren voortaan beter op het EU bandenlabel: de meeste lanceringsmaten krijgen een ‘B’ voor grip op nat wegdek en een ‘C’ voor rolweerstand. In 2019 worden de banden verkrijgbaar in 49 afmetingen maar het gamma zal in 2020 en 2021 nog verder worden uitgebreid. Deze banden zijn goedgekeurd voor snelheden tot 300 km/u en bieden een maximale gemoedsrust en zelfverzekerd rijgedrag in bochten en bij hoge snelheden. 


General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden.

General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.