General Tire aanbevolen voor BMW X5

April

De nieuwste BMW X5 zal worden geschoeid met de General Tire Grabber AT3, die een uitstekende grip op het terrein verenigt met een veilig rijgedrag op de weg

General Tire gaat banden leveren voor de nieuwste BMW X5. De terreinband Grabber AT³ in afmeting 275/45 R20 110V XL werd aanbevolen voor het jongste X-model van de Beierse constructeur.

De BMW X5 is de pionier onder de prestatiegerichte luxe-SUV’s en er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de banden. Daarom kan de Grabber ATschermen met drie innovatieve technologieën van General Tire, die zowel op de weg als op het terrein uitstekende prestaties afleveren, minder rolgeluiden genereren, een langere levensduur verzekeren en een maximale grip bieden op stenen, zand en modder. 

“Voor General Tire vormt deze erkenning van een toonaangevende Europese constructeur van 4x4-modellen een bijzonder kwaliteitslabel”, aldus Matthias Bartz, Business Development Manager voor de EMEA-zone bij General Tire. “BMW legt de lat voor banden steevast erg hoog, en dat zowel in eerste uitrusting als voor de vervangsmarkt.

Onze banden zijn goedgekeurd voor snelheden tot 240 km/u en als vierseizoensband draagt de Grabber AT³ het M+S-logo en het sneeuwvloksymbool als verwijzing naar zijn veilige rijgedrag op besneeuwde wegen”.

De eerste van bovenvermelde technologieën is ‘TracGen’, dat een open schouderdesign combineert met tractieranden die de ontwikkelaars ‘traction pockets’ doopten, alsook met lamellen in verschillende hoeken om de gripeigenschappen te verbeteren.

‘DuraGen’ is dan weer een rubbermengsel dat zelfs op ruw terrein een uitstekende scheurweerstand en een langere levensduur verzekert. Die combinatie van designeigenschappen tilt de zelfreinigende eigenschappen van het loopvlak naar een hoger niveau, helpt de band om zich vast te bijten in losse ondergronden en heeft een groot aantal randen om de grip in elke richting te verzekeren.

Tot slot beschikt de Grabber AT³ over de technologie ‘ComfortBalance’, die het conflict tussen rijcomfort op de weg en grip op het terrein met succes uit de weg ruimt.  De evenwichtige blokgeometrie reduceert de trillingen in de band dankzij de beperkte stijfheid en de speciaal aangepaste blokopstelling in het midden van het loopvlak. 


General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden.

General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.