NASCAR WHELEN EURO SERIES 2019 DIT WEEKEND OP GANG GETROKKEN IN VALENCIA

April 2019

Nascar-1

Dit weekend werd in Valencia het startschot van de NASCAR Whelen Euro Series gegeven om een sensationele reeks van races op gang te trekken.

Ander Vilarino schreef de eerste race van het Elite 1-seizoen op zijn naam, op de hielen gezeten door Stienes Longin op de tweede plaats en Alon Day – de kampioen van vorig jaar – op de derde plaats. Ander reeg de zeges aan elkaar in de loop van het weekend want ook bij de tweede race op zondag stond hij op het hoogste podium. Stienes behield eveneens zijn tweede plaats van zaterdag terwijl Loris Hezemans de derde plaats opeiste en zo voorkwam dat Alon twee derde plaatsen behaalde.

In het Elite 2-kampioenschap werd de eerste race gewonnen door Giorgio Maggi, met Vittorio Ghirelli en Martin Doubek in zijn kielzog. Het podium voor de tweede race bestond uit Nicholas Risitano (winnaar), Andre Castro (tweede plaats) en Vittorio Ghirelli (derde plaats).

Nog tot oktober kunnen fans genieten van één van de meest befaamde disciplines in de autosport en kunnen ze de sensaties van NASCAR-races beleven tijdens 26 races in zeven Europese landen.

57 piloten, goed voor een record van 21 verschillende nationaliteiten, strijden om de eer in twee divisies en staan garant voor een felle strijd tussen de teams en de piloten.

Het Euro NASCAR-kampioenschap groeit met een indrukwekkend tempo: nieuwe teams en piloten worden gerekruteerd en eisen de allerbeste racetechnologie en uitrusting. Als officiële partner van de NASCAR Whelen Euro Series zal General Tire samenwerken met alle teams in het kampioenschap om ongeacht de omstandigheden uitstekende prestaties te verzekeren en de fans een sensationeel raceseizoen te bezorgen.


In het kader van een zesjarenovereenkomst zal General Tire de teams zowel slicks als banden voor natte omstandigheden leveren, die speciaal voor de NASCAR-races worden ontwikkeld in de Verenigde Staten.

“De NASCAR Whelen Euro Series en General Tire zijn ideale partners, niet in het minst omwille van het rijke Amerikaanse erfgoed dat we delen”, aldus Guy Frobisher, senior project manager bij General Tire in Europa.

Hij voegde nog toe: “Dit uiterst veeleisende autokampioenschap vormt als het ware een uitstalraam waar we de kwaliteiten en de prestaties van General Tire-banden in diverse omstandigheden en omgevingen kunnen showen.

We kiezen één enkele bandenspecificatie, die voor alle banden van alle auto’s op alle circuits wordt gebruikt. Dezelfde raceband moet dus zowel kunnen presteren onder de Spaanse namiddagzon als in de koude ochtendsessies in het Verenigd Koninkrijk en alles daartussen. Onze veeleisende klanten, of ze nu in de NASCAR Whelen Euro Series rijden of banden uit het weggamma van General Tire gebruiken, genieten zo dezelfde hoge kwaliteits- en prestatienormen in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Voor ons is ‘Anywhere is possible’ veel meer dan een slogan. We menen het en bewijzen het ook.”

De officials van het kampioenschap toonden zich in de wolken met het partnerschap en de manier waarop het bijdraagt aan hun ambitie om de fans spannende races aan te bieden.

Jerome Galpin, voorzitter en CEO van de NASCAR Whelen Euro Series, verklaarde: “Een engagement van zes jaar is een enorme blijk van vertrouwen tussen onszelf en General Tire. We delen hetzelfde sterke verlangen om Euro NASCAR naar nieuwe hoogten te tillen en het merk General Tire te promoten in Europa. In minder dan tien jaar is het kampioenschap uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke raceformules van Europa, met meer dan dertig auto’s op de grid, tienduizenden bezoekers op onze evenementen en sterke partnerschappen met wereldbefaamde ondernemingen.

Dit is opnieuw een enorme stap voorwaarts voor het kampioenschap en... the sky is the limit.”

General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden.

General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Continental

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2017 een omzet van 44 miljard Euro en heeft momenteel in 61 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro met ongeveer 54.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.