General Tire breidt het assortiment van Grabber X³ Off-road banden uit

Augustus 2020

New content item

Hannover, augustus 2020. General Tire breidt de Grabber X3 line-up verder uit. Het bandenmerk met zijn Amerikaanse afkomst biedt nu in totaal 38 versies van deze off-road specialist aan, waarvan 9 met rode flankbelettering.

 

"Binnen de laatste toevoegingen aan het assortiment vanaf dit najaar valt onder andere de LT 265/60 R 18 afmeting," zegt Matthias Bartz, Business Development Manager, General Tire EMEA. "Dit past bij een aantal belangrijke modellen in het pick-up segment, zoals de Ford Ranger, VW Amarok, Nissan Navarra NP 300 en Jeep Wrangler. Met deze nieuwe producten hebben we nu een van de breedste assortimenten off-road banden op de markt en kunnen we vrijwel elke SUV uitrusten voor off-road ritten".

 

In de Grabber X3 heeft het Amerikaanse bandenmerk een SUV/all-terrain model ontwikkeld voor zowel on- als off-road gebruik. De nadruk ligt echter duidelijk op off-road-toepassingen met een 80/20 off-/on-road-weging. Om te voldoen aan veeleisende specificaties hebben de ontwikkelaars van General Tire drie belangrijke technologieën bedacht: Extreme Mud (X Mud) voor maximale tractie in diepe modder, Extreme Dirt (X Dirt) voor het rijden op grind en Extreme Rock (X Rock) voor het beheersen van rotsachtig terrein. De Grabber X3 is verkrijgbaar voor 15- tot 20-inch velgen en alle afmetingen van deze off-road specialist zijn goedgekeurd voor snelheden tot 160 km/u.

 

General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden. General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be


Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.