De nieuwe Grabber GT Plus van General Tire zorgt voor hoger kilometerrendement en merkbare vermindering van CO2-uitstoot

4_Pic_Grabber GT Plus

Een zomerband met SUV-specifieke robuustheid en een lagere rolweerstand

Hannover, 15 maart 2021. Met de nieuwe Grabber GT Plus lanceert off-road 4x4-bandenspecialist General Tire een innovatieve zomerband voor SUV's en 4x4-voertuigen. De Grabber GT Plus zal vanaf nu geleidelijk de Grabber GT vervangen. Bestuurders die voor deze nieuwkomer kiezen, krijgen wat de Plus in de naam belooft: een duidelijke plus in prestaties op alle gebieden die van invloed zijn op zowel het economische als het veiligheidsaspect. De ontwikkelaars van de band zijn er bijvoorbeeld in geslaagd om de rolweerstand van de Grabber GT Plus met maar liefst 12% te verminderen in vergelijking met zijn beproefde voorganger, terwijl ze tegelijkertijd 5% meer kilometers hebben gemaakt. Dit is des te opmerkelijker, aangezien ze er ook in geslaagd zijn om de prestaties bij nat weer een merkbare boost te geven. Op het EU-bandenlabel hebben alle Grabber GT Plus-producten prestaties van A-klasse voor grip op nat wegdek. Op droge wegen biedt de Grabber GT Plus aanzienlijk kortere remafstanden en verbeterde rij-eigenschappen dan zijn voorganger. 


Om dit mogelijk te maken heeft de band een nieuw ontworpen profiel gekregen, voornamelijk geoptimaliseerd voor gebruik op de weg, gecombineerd met een innovatieve rubbersamenstelling. De nieuwe - met silica verrijkte - compound heeft speciale dempingseigenschappen die een belangrijke rol spelen voor een kortere remafstand op nat wegdek. De stabiele polymeermatrix verstevigt ook de loopvlakblokken, wat vooral een positieve invloed heeft op het rijgedrag. Samen met de meer gelijkmatige drukverdeling in de footprint zorgt de extra stabiliteit ook voor een lagere rolweerstand en minder slijtage. Dit heeft op zijn beurt een positief effect op het milieu en de portemonnee van de bestuurder. De geoptimaliseerde lamellen en gekerfde loopvlakribben hebben een groter aantal grijpranden voor een nog betere grip op natte en gladde oppervlakken.

Een ander aandachtspunt voor de ontwikkelaars was het leveren van een robuuster product over de hele lijn, vooral om zo goed mogelijk aan de eisen van zware SUV's te voldoen. Hier bleven ze vertrouwen op de DuraGen-technologie die al in de Grabber GT werd gebruikt. Deze helpt de band te beschermen tegen schade veroorzaakt door stenen en scherpe voorwerpen bij offroad-gebruik.


In het karkas van de Grabber GT Plus zijn de gordellagen verstevigd met spiraalvormig gewikkelde nylon koordlagen. De veerkrachtige loopvlakblokken zijn verder versterkt door de introductie van Tread Block Reinforcement Buttresses, terwijl de nieuwe blokken nu groter zijn dan voordien. Deze combinatie van constructieve maatregelen maakt deze banden niet alleen minder gevoelig voor beschadigingen, maar vermindert ook de vervorming van de band onder invloed van het voertuiggewicht en dynamische krachten. Minder vervorming zorgt met name voor een betere handling bij hoge snelheden. Het gebruik van meer materiaal in het gevoelige gebied tussen velg en zijwand beschermt eveneens de band en de wielkern tegen schade veroorzaakt door stoepranden en offroad-obstakels.


Ter bescherming tegen ongelijkmatige slijtage, vaak veroorzaakt door een verkeerde wieluitlijning, heeft General Tire ook dit nieuwe product voorzien van een Visual Alignment Indicator (VAI). Kleine lamellen, tegenover elkaar geplaatst op verschillende punten aan weerszijden van de band, laten elk verschil in slijtage zien, wat wijst op een onjuiste uitlijning. Als de bestuurder na de eerste duizend kilometer deze lamellen controleert en constateert dat die aan één kant van de band zijn weggesleten, toont dit aan dat de twee kanten van de band aan ongelijkmatige slijtage zijn blootgesteld en is een bezoek aan de werkplaats nodig om de wielen opnieuw uit te lijnen.


In een eerste fase wordt de nieuwe Grabber GT Plus geproduceerd in 16 afmetingen voor 17- tot 20-inch velgen met aspectverhoudingen tussen 65% en 45%. Ze zijn verkrijgbaar in breedtes van 215 mm tot 255 mm, hebben snelheidsgoedkeuringen tot 300 km/u en zijn allemaal voorzien van een velgbeschermingsrib. Veel afmetingen hebben ook de XL-markering die een hoger laadvermogen aangeeft. De geleidelijke uitbreiding van het assortiment is gepland door de toevoeging van 48 afmetingen - van 215/70R16H tot 305/30R23W.


Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.