General Tire lanceert nieuwe slickband voor NWES 2020-seizoen.

Juni 2020

NWES2020-Band1

General Tire introduceert trots zijn nieuwe slickbanden voor het NWES 2020-seizoen (NASCAR Whelen Euro Series) . De jongste slickband in maat 300/700 R15 bouwt voort op het succes van het gamma voor 2019 om de prestaties en het rijgemak nog te verhogen en bovenal de duurzaamheid te maximaliseren. Tijdens de ontwikkeling werd de nieuwe band in diverse omstandigheden en op verscheidene circuits getest om zeker te zijn dat de verbeteringen aan de vereisten van het kampioenschap voldoen.

In 2019 sloot General Tire een zesjarencontract af met de NWES en werd het de officiële bandenleverancier van het kampioenschap, zodat de teams en piloten konden profiteren van de aanzienlijke expertise van het merk. De banden worden vervaardigd in Indiana (Verenigde Staten), waar het merk al sinds 1988 NASCAR-banden ontwikkelt en produceert. Het racebandenerfgoed van General Tire gaat terug tot 1957 en werd nog verder ontwikkeld om het merk tot de toonaangevende fabrikant van racebanden te maken.

Martin Heckers, Head of General Tire Motorsport verklaarde: “We zijn trots op ons eerste seizoen als officiële bandenleverancier van de NWES. De banden presteerden uitzonderlijk goed in erg moeilijke omstandigheden. We hadden ook het voorrecht om enkele bijzonder opwindende wedstrijden te zien.

“De specifieke autosportafdeling van General Tire ontwikkelt en produceert racebanden met drie ploegen per dag, zes dagen per week om een nieuwe band voor het komende NWES-seizoen te kunnen aanbieden.  De NWES GT is een verbeterde nieuwe band, die werd ontwikkeld volgens de nieuwe specificaties van de auto’s en die rekening houdt met de gegevens en bestuurdersfeedback van ons eerste seizoen.

“We kijken heel erg uit naar seizoen 2020 en kunnen niet wachten tot de auto’s op de Europese circuits zullen rondrijden.”

De NWES-regels zijn bijzonder streng voor de officiële bandenpartner. Ze moeten niet alleen topprestaties afleveren maar moeten ook duurzaam en efficiënt zijn aangezien de piloten maximaal vier banden per evenement (inclusief kwalificaties) mogen gebruiken. Bovendien moeten de piloten twee van deze banden hergebruiken voor de volgende race. Net als in 2019 mogen NWES-teams maximaal twintig banden per piloot gebruiken over het hele seizoen.

Jerome Galpin, President & CEO van de NWES, voegde toe: “General Tire is de ideale bandenpartner voor dit kampioenschap: de onderneming kan schermen met een enorme race-expertise en fantastische producten. We kijken er allemaal naar uit om de nieuwe banden in 2020 te introduceren en de race-ervaring voor piloten en fans verder te verbeteren. Ik moet toegeven dat onze eisen voor de ultraperformante en uiterst duurzame racebanden bijzonder streng waren maar General Tire heeft de uitdaging tot een goed einde gebracht.” 

De nieuwe General Tire NWES GT-banden zullen tijdens het seizoen 2020 op verschillende Europese circuits hun debuut maken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van General Tyre.

 De NASCAR Whelen Euro Series blijft fans aantrekken: wereldwijd bereiken we maar liefst 300 miljoen gezinnen in 190 landen.


General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden.

General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.