Grabber AT 3 van General Tire als eerste uitrusting voor Ford Ranger Raptor

Pic3_AT3 OE Kopie

Robuuste all-terrain band voor gebruik het hele jaar door in het SUV/4x4-segment.


Hanover, maart 2021. General Tire viert een nieuw succes voor de eerste uitrusting. De Ford Ranger Raptor is nu exclusief standaard uitgerust met de bekroonde all-terrain General Grabber AT3-band. De high-performance off-road pick-up van Ford beschikt over een speciaal ontwikkeld, motorsportvriendelijk chassis, waarvan de speciale kwaliteiten vooral tot hun recht komen bij hoge snelheden op onverharde wegen. "De ontwikkelingstechnici bij Ford hebben veel moeite gedaan om de perfecte band te vinden voor hun referentieproduct. Uiteindelijk was de doorslaggevende factor voor de keuze van deze band de optimale interactie met de uitstekende ophanging en prestatiekenmerken van de Ranger Raptor in combinatie met de opvallende dynamische eigenschappen van de General Grabber AT3", zegt JJ Dowling, General Manager Manufacturing bij Continental Tire South Africa. "We zijn enthousiast over het voertuig en verheugd over de samenwerking."


Zoals alle voertuigfabrikanten stelt Ford een groot aantal specifieke eisen, waaraan de Grabber AT3 tijdens intensieve tests ruimschoots voldeed - waaronder grip op nat en droog wegdek, geluidsproductie, kilometerrendement, betrouwbaarheid en stabiliteit. "De goedkeuringen voor de eerste uitrusting van de Ranger Raptor bevestigen eens te meer de uitstekende reputatie van de Grabber AT3 als band met uitzonderlijke kwaliteiten, zowel op de weg als off-road en in alle weersomstandigheden", aldus Dowling. Onafhankelijke tests gepubliceerd in de automobielvakpers bewijzen ook dat de Grabber AT3 de maatstaf is in het segment van de all-terrainbanden met zijn 50/50-ontwerp voor evenwichtige prestaties op de weg en crosscountry. Zo was de band van General Tire in 2018 de algemene winnaar onder 16 concurrerende producten in een grote prestatievergelijking van all-terrainbanden, uitgevoerd door SA 4x4 Magazine

Start

De belangrijkste technische kenmerken van de General Grabber AT3 zijn de TracGen- en DuraGen-technologie. Dankzij de talrijke grijpranden in het innovatieve loopvlak zorgt TracGen voor uitzonderlijke tractie op losse ondergronden en biedt zo de beste overbrenging van rij- en remkrachten. De DuraGen-technologie staat dan weer garant voor een uiterst robuuste rubbersamenstelling, die zorgt voor extra sterke noppenrijen en een lange levensduur van de band, zelfs bij gebruik op ruw terrein. De zeer sterke stalen gordelconstructie biedt ook betrouwbare stabiliteit onder alle toegestane belastingsomstandigheden. De uitgebalanceerde loopvlakgeometrie met gelijkmatige materiaalverdeling en geringe stijfheid en de geoptimaliseerde plaatsing van de profielblokken verminderen de trillingen in de band voor maximaal comfort en zorgen voor een indrukwekkend laag geluidsniveau. Bovendien draagt de General Grabber AT3 het sneeuwvloksymbool op de zijwand en is daardoor geschikt voor gebruik het hele jaar door, zelfs bij winterse weersomstandigheden. 


De Ranger Raptor wordt voor de wereldmarkt gebouwd in Silverton, Zuid-Afrika. Het voertuig is af fabriek uitgerust met de maat LT 285/70 R17 116/113 S band in een robuuste light truck specificatie met extra versteviging voor een speciaal laadvermogen. Deze nieuwe maat werd tijdens het ontwikkelingsproces met Ford toegevoegd aan het bestaande Grabber AT3-gamma en is nu ook verkrijgbaar op de vervangingsmarkt. De banden worden geproduceerd in de fabriek van Continental Tyre South Africa in Port Elizabeth.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.