GreenMobility, nu ook in België! In samenwerking met Donckers Banden breidt het Deense autodeelplatform zijn activiteiten uit tot buiten Scandinavië.

2 februari 2021

  • Een "servicemodel" dat volledig in overeenstemming is met het engagement van Continental voor een duurzame en verantwoorde mobiliteit.
  • Als exclusief nationaal verdeler van het merk General Tire, rust Donckers Banden het volledige wagenpark uit met de Altimax A/S 365.

Diegem, 02 februari 2021. Als het om duurzame mobiliteit gaat, zijn wij gewend de Scandinavische landen met een zekere bewondering te bekijken. Respect voor het milieu, met levensstijlen die gericht zijn op een efficiënte, duurzame en verantwoorde ontwikkeling, is namelijk een waarde die diep in de cultuur van de Scandinavische landen is verankerd. Dit eerlijke machtsevenwicht tussen mens en natuur is een bron van inspiratie voor de invoering van soortgelijke economische modellen in onze Europese steden.

Het is dan ook logisch dat deze landen de hoogste concentratie elektrische auto's ter wereld hebben. Het is ook logisch dat het autodelen in deze landen lang vóór ons werd ingevoerd. Het is dit principe van autodelen dat GreenMobility heeft doen ontstaan. Deze start-up, 5 jaar geleden opgericht, is booming! Kort na de oprichting in Kopenhagen in 2016, werden nieuwe filialen geopend in Zweden, België en Finland. Met de opening van twee nieuwe vestigingen, in Antwerpen en Gent, is België het eerste land - afgezien van Scandinavië - dat GreenMobility welkom heet. Een grote primeur voor het Deense bedrijf!

Dit project is het resultaat van de samenwerking van verschillende spelers op de Belgische markt. En wie Antwerpen en banden zegt, denkt automatisch aan Donckers Banden, een expert in deze sector. Dit Antwerpse familiebedrijf staat garant voor producten en service van hoge kwaliteit. De komst van GreenMobility naar Antwerpen is een mijlpaal in de ontwikkeling van deze twee partners. Donckers Banden zag in deze samenwerking de mogelijkheid van een snel evoluerende markt. De 200 elektrische wagens van de GreenMobility-vloot zijn uitgerust met vierseizoenenbanden, in dit geval Altimax A/S 365 van General Tire, een merk dat behoort tot de Duitse Continental groep, waarvan de Belgische commerciële vestiging zich in Diegem bevindt, in de provincie Vlaams-Brabant. "De keuze voor General Tire vierseizoenenbanden maakt deel uit van onze strategie om een optimale klantervaring te bieden. Onze focus ligt op voertuigcomfort, met de nadruk op duurzaamheid en veiligheid. Tijdens het koude seizoen zullen onze klanten de kwaliteiten van deze vierseizoenenbanden weten te waarderen’’, legt Steve Van Avermaet uit, General Manager van GreenMobility in België en verantwoordelijk voor de Belgische steden waar GreenMobility actief is.

De keuze van de banden is van essentieel belang voor de veiligheid van de gebruikers en dus voor de levensvatbaarheid van het project. De voorkeur geven aan samenwerking met premium fabrikanten getuigt ook van verantwoordelijkheidszin en customer care. GreenMobility is zich ervan bewust dat de band de enige schakel is tussen het voertuig en de weg en heeft bewust gekozen voor een merk van de Continental groep om maximale veiligheid te garanderen. Daarbij zal de huidige reglementering, die het gebruik van bandenspanningcontrolesystemen voorschrijft, als een extra waarborg fungeren. Een snelle blik op het dashboard volstaat voor de bestuurder om onmiddellijk de staat van zijn banden te kennen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat voor wagenparkbeheerders goed onderhouden banden bijdragen tot een vermindering van de totale rijkost, zoals brandstofverbruik, minimale stilstand of slijtage van bepaalde mechanische onderdelen. Ten slotte zal een goede bandenspanning de levensduur van de banden bevorderen. 

GreenMobility is van plan, om in samenwerking met Donckers Banden, haar concept in de nabije toekomst naar de Europese hoofdstad uit te breiden. Dit project zal naar verwachting in de komende maanden gestalte krijgen. Brussel wordt zo de achtste stad die deelneemt aan de groene mobiliteitsoplossing GreenMobility, in een recordtijd van 5 jaar! 

Als u in de tussentijd van Antwerpen of Gent naar Brussels Airport moet, neem dan een Green! Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone en de GreenMobility app om toegang te krijgen tot de elektrische auto's in het wagenpark. Van de gratis registratie tot het einde van de rit in maar 4 stappen … The app is the key to your car!

logo's

Donckers Banden is een van de grootste bandenspecialisten in België. In de regio groot-Antwerpen alleen bieden ze maar liefst 11 centrales aan, verspreid van het Waasland tot de Kempen. Donckers Banden is gespecialiseerd in de vervanging en herstelling van personenwagen-, bestelwagen- en SUV-banden, alsook velgen, uitlijningen, vervanging van remmen en schokdempers.

Donckers Banden verdeelt alle gekende bandenmerken en is exclusief nationaal verdeler voor General Tire, een merk van de groep Continental. Meer informatie op www.Donckers Banden.be 

GreenMobility bedient een efficiënt free-float autodeelplatform in meerdere Europese steden. Met duizenden trips per dag helpen ze files verminderen en hebben ze een positieve klimaatimpact. GreenMobility bestaat in de markt die gedreven wordt door een aantal belangrijke mega-trends – urbanisatie, duurzaamheid en deeleconomie - en ze zijn beursgenoteerd op de Nasdaq Main Market Kopenhagen.

Sinds 2016 bestaan hun elektrische auto’s in Kopenhagen, Denemarken. Vandaag hebben ze ca. 80 werknemers en beschikken ze over honderden auto’s. Meer informatie op www.greenmobility.be 

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen. Het technologiebedrijf, dat is opgericht in 1871, zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2019 een omzet van 44.5 miljard Euro en heeft momenteel in 59 landen meer dan 233.000 medewerkers in dienst. In 2021 viert het bedrijf zijn 150ste verjaardag.

De Business Area « Banden » telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de Business Area „Banden“ in 2019 een omzet van 11,7 miljard euro met meer dan 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen. Meer informatie op www.continental-banden.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.