NASCAR WHELEN EURO SERIES 2020 OP VOLLE TOEREN OP ZOLDER

Oktober 2020

Afgelopen weekend (3 en 4 oktober) organiseerde België de 3e en 4e ronde van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder. Twee dagen vol fantastisch racen en wederom een demonstratie van de adrenaline-gedreven opwinding van de NASCAR Whelen Euro Series. Als exclusieve bandenleverancier van de raceklasse leverde General Tire dit keer droog- en natweer banden om de teams de kans te geven zich aan te passen aan de snel veranderende weersomstandigheden, waaronder ook zware regenval.

Met een spectaculaire prestatie in de 4e ronde van EuroNASCAR PRO stelde de tweevoudig NASCAR Whelen Euro Series-kampioen Alon Day zijn eerste overwinning van het seizoen veilig. Day had een voorsprong van 2.656 seconden op Gianmarco Ercoli die tweede lag. Het Belgische race-icoon Marc Goossens finishte zondag op een keurige derde plek.

Op zaterdag pakte Lasse Soerensen zijn eerste carrièreoverwinning op het circuit met een meesterlijke rit in de regen in de 3e ronde van de EuroNASCAR PRO. Gestart als 6e moest Marc Goossens al zijn ervaring op zijn thuisbaan gebruiken om de tweede trede van het podium plaats te nemen, gevolgd door Alon Day als derde.

De Tsjech Martin Doubek won dit weekend beide EuroNASCAR 2-races op Circuit Zolder en maakte dus een grote sprong in het puntenklassement na de seizoensopener in Vallelunga. Vittorio Ghirelli werd tweede in de 4e ronde en finishte voor zijn landgenoot Francesco Garisto. In de 3e ronde wonnen Alessandro Brigatti en Nicholas Risitano de trofeeën voor respectievelijk de tweede en derde plaats.

“De langverwachte race in Zolder voldeed in alle opzichten aan onze hoge verwachtingen. Alon Day reed de snelste ronde ooit op de baan en de prestaties van de banden zorgden voor tevreden teams en coureurs. Hun feedback was zeer positief, dus we kunnen niet wachten om naar Most in Tsjechië te gaan voor het volgende evenement op 14 en 15 november ”, aldus Martin Heckers, hoofd van General Tire Motorsport.

Matthias Bartz, Business Development Manager General Tire EMEA voegt toe: “In deze meest veeleisende motorsportarena zijn we in staat om de prestaties van General Tire onder verschillende omstandigheden en omgevingen te demonstreren. Onze veeleisende klanten, of ze nu racen in de NASCAR Whelen Euro Series of rijden met een General Tire uit ons assortiment voor conventioneel gebruik, hebben dezelfde hoge verwachtingen van kwaliteit en prestaties in alle mogelijke omstandigheden. ‘Overal is mogelijk’ is voor ons niet zomaar een slogan. We menen het en we demonstreren het. "

General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden. General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.