General Tire viert succesvolle sponsoring TransAnatolia Rally 2019

08/11/2019
article_66w_image1

De TransAnatolia Rally Raid in Turkije vond dit jaar plaats, met een route van meer dan 2.000 km over uitdagend terrein. General Tire was dit jaar een belangrijke sponsor van het evenement, de eerste keer dat de race in Turkije heeft plaatsgevonden.

De TransAnatolia, 's werelds zesde grootste rally ter wereld, is een groot internationaal sportmoment. De Turkse race was het 9de evenement dat in 2019 werd gehouden, met meer dan 100 deelnemers van over de hele wereld. 

Opgedeeld in motor, 4x4 off-road, ATV's en vrachtwagencategorieën, heeft General Tire verschillende 4x4 voertuigen uitgerust met Grabber AT³ en Grabber X³ banden. Eén daarvan werd bestuurd door racesterren Kerim Tar en Onur Sırımoğlu. Een enorm succesvolle race, zij waren het enige team dat alle hindernissen van de rally heeft overwonnen.

General Tire was ook aanwezig op de rally met een pop-up garage die bandenwissel en diensten aan de raceteams aanbiedt.

Hüseyin İşsever, Manager General Tire Turkije gaf commentaar: "Het bijdragen aan de veiligheid en prestaties van de raceteams was onze hoogste prioriteit. We zijn er trots op dat we dit met het merk General Tire, met banden die speciaal zijn ontworpen voor terreinwagens, kunnen waarmaken. De coureurs die aan dit avontuur deelnamen, konden de banden aan den lijve ondervinden, wat bewijst dat ze geschikt zijn voor elk terrein, of het nu een onontdekte off-road- of asfaltweg is. Het was zo'n succes dat we dergelijke activiteiten en autosporten zullen blijven ondersteunen in overeenstemming met de bedrijfswaarden en producten van General Tire. Onze slogan "Anywhere is possible" past perfect in dit avontuur."  

Kerim Tar, die met Grabber X³-banden reed, voegde hieraan toe: "Als je in de categorie Raid racet, moet je meer dan klaar zijn voor de veranderende weersomstandigheden gedurende de dag. Hier speelt het vermogen van de voertuigen een belangrijke rol, maar de belangrijkste factor is de band. Op dit circuit moet je door poedersneeuw en modderpoelen tot 1,5 m diep, en berghellingen met een helling tot 35 graden. Onder zulke extreme omstandigheden moet u op uw uitrusting kunnen vertrouwen en dat kan zeker met General Tire."

"De prestaties van de banden waren uitstekend", vervolgde Tar. "Ons voertuig werd niet zwaar getroffen door grote stenen, want het dikke en versterkte profiel van de Grabber X³'s reageerde precies op stuurbewegingen op krappe grond, net als een raceband. Wat de losse grond betreft, liet het agressieve profiel ons vooruitgaan zoals onder normale omstandigheden. Het maakte ons werk zeer eenvoudig. Dankzij X³ konden we de race en de concurrentie zelfs op drie punten op het circuit inhalen. Bovendien is het rijden op asfalt verrassend stiller en soepeler dan bij dit type band."

 

General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden.

General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)2 710 23 12

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.