NASCAR Whelen Euro Series gaat in september van start met de nieuwe General Tire Slicks.

September 2020

Hannover, september 2020. De populaire NASCAR Whelen Euro Series start het nieuwe seizoen in het weekend van 12-13 september in Vallelunga, Italië. General Tire is sinds 2019 de exclusieve Official Tire Partner van de serie. Het merk met Amerikaanse roots heeft voor het nieuwe seizoen een nieuwe 300/700 R 15 slick ontwikkeld, gebaseerd op de raceband van vorig jaar. Met een toewijding aan de autosport die teruggaat tot 1957, produceert General Tire sinds 1988 banden voor de NASCAR-serie.

 

Zoals zoveel andere sportevenementen moesten de eerste races van de nieuwe serie worden geannuleerd vanwege de coronaviruspandemie; de risico's voor de toeschouwers en de teams zouden te groot zijn geweest. Als gevolg hiervan staat Vallelunga als eerste op de kalender, gevolgd door Zolder (België) op 3-4 oktober, Most (Tsjechië) op 14-15 november en Valencia (Spanje) op 3-6 december. "In 2019 hebben we allemaal genoten van een prachtig seizoen met veel spannende races", zegt Martin Heckers, Head of General Tire Motorsport. "En natuurlijk zijn we blij dat het seizoen 2020 op het punt staat te beginnen. Onze nieuwe banden zijn klaar om topprestaties te leveren." En Jerome Galpin, CEO van NASCAR Whelen Euro Series, voegt toe: "General Tire is de perfecte bandenpartner. We verwachten dat de banden spannende races zullen opleveren voor de teams en de fans. General Tire voldoet aan onze hoge verwachtingen en we kijken echt uit naar de eerste races van het nieuwe seizoen".


General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden. General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.