General Tire breidt assortiment winter- en allseasonbanden uit

Oktober 2020

winter

UHP-offensief biedt nog meer mogelijkheden in alle segmenten

Hannover, 22 oktober 2020. General Tire heeft zijn assortiment winter- en allseasonbanden verder uitgebreid voor personenauto’s, SUV's en busjes op de Europese markt. In veel gevallen worden de nieuwe maten ook geleverd met goedkeuringen voor hogere snelheden. Alle winter- en allseason-producten dragen het drievoudige berg-sneeuwvloksymbool op de zijwand en voldoen aan de strengere wetgeving die nu van toepassing is in landen als Duitsland, waar winterbanden gemonteerd moeten worden bij winterse weersomstandigheden.

Altimax AS 365

Altimax A/S 365 allseason personenwagenband nu goedgekeurd tot 300 km/u

De Altimax A/S 365, met zijn directionele profiel, biedt 365 dagen per jaar betrouwbare mobiliteit voor compacte tot hogere middenklasse auto's. Met zijn massieve schouderblokken in de lengterichting, laterale groeven en talrijke lamellen in het midden van het loopvlakprofiel, biedt deze band een groot aantal grijpranden voor optimale grip en remprestaties op zowel zomerse als winterse wegdekken, en biedt ook een goede bescherming tegen aquaplaning. De Altimax A/S 365 wordt nu geproduceerd in 30 maten voor velgen van 14 tot 18 inch met beeldverhoudingen tussen 70 en 40 procent. Hij is verkrijgbaar in breedtes van 155 tot 225 millimeter en is nu goedgekeurd voor snelheden tot 300 km/u.

 

Grabber A/S 365 allseason SUV band nu goedgekeurd tot 270 km/u

Deze allseason SUV-band van General Tire combineert SUV-specifieke robuustheid met betrouwbare prestaties onder alle weersomstandigheden. Het loopvlakprofiel, dat voornamelijk is geoptimaliseerd voor gebruik op de weg, heeft stevige schouderblokken in de lengterichting en biedt een hoge mate van grip bij acceleratie en korte remafstanden. Extra brede groeven voeren op betrouwbare wijze smeltende sneeuw en water af van het contactvlak. Hierdoor wordt het risico op aquaplaning verminderd en de veiligheid op natte wegen zowel in de zomer als in de winter wordt vergroot. De geoptimaliseerde lameltechnologie in het midden van het loopvlakprofiel zorgt voor uitstekende tractie op gladde wegen en korte remafstanden op besneeuwde en ijzige wegen. De nieuwe Grabber A/S 365 wordt geproduceerd in negen maten voor 17- tot 19-inch velgen met beeldverhoudingen tussen 60 en 50 procent. Het is verkrijgbaar in breedtes van 215 tot 255 millimeter en goedgekeurd voor snelheden tot 270 km / u.

grabber at3 (1)

Grabber AT3 – allseason, allterrain band in zes nieuwe maten

Met deze beproefde allterrain band heeft General Tire een product dat alles aankan wat de hedendaagse SUV's, pick-up trucks of terreinwagens van een band zullen vragen. Dit moderne allseason product biedt een combinatie van uitzonderlijke offroad-capaciteiten en zelfverzekerd rijgedrag in alle weersomstandigheden. Bij offroad-gebruik grijpt het innovatieve loopvlakprofiel van de Grabber AT3 met zijn talrijke grijpranden effectief in op losse oppervlakken om een eersteklas overdracht van tractie- en remkrachten te bieden. Het open schouderontwerp zorgt voor een efficiënte zelfreiniging en zorgt voor extra grip in modder. Agressieve schouderblokken die in de zijwand van de band reiken, gecombineerd met gestapelde afbuigribben om te voorkomen dat de zijwand wordt beschadigd door stenen, rotsen en ander vuil. De Grabber AT3 wordt geproduceerd in 74 maten - van 15 tot 22 inch - met beeldverhoudingen tussen 80 en 40 procent. Deze band is verkrijgbaar in breedtes van 195 tot 305 millimeter en is goedgekeurd voor snelheden tot 240 km/u. 

eurovan as

Eurovan A/S 365 – de bestelwagenband voor alle seizoenen

Deze allseason band voor bestelwagens van General Tire combineert hoge prestaties op nat wegdek en zeer goede remprestaties op sneeuw met een uitstekende dynamische stabiliteit onder alle weersomstandigheden. Speciale productkenmerken zijn onder meer een groot aantal grijpranden voor optimale vergrendeling met sneeuw, zigzag-lamellen voor een veilige grip op natte oppervlakken en brede loopvlakgroeven voor snelle waterafvoer. Daarbij komt nog een hoog percentage blokken in het loopvlak voor een perfecte stuurprecisie en veilig bochtenwerk. Deze allseason band wordt geproduceerd in 15 maten voor velgen van 15 en 16 inch met beeldverhoudingen van 75 tot 60 procent en in breedtes tussen 195 en 235 millimeter. Afhankelijk van de grootte is de Eurovan A/S 365 goedgekeurd voor snelheden tot 210 km/u.

altimax winter

Altimax Winter 3 – nieuwe 19-inch versie van deze auto winterband nu beschikbaar

Met zijn directionele profiel en verbeterde silica-technologie biedt de Altimax Winter 3 veilige en betrouwbare wintermobiliteit voor compacte tot hogere middenklasse auto's. De opvolger van de Altimax Winter Plus levert verbeterde prestaties in alle belangrijke statistieken. Met een toename van de lamellendichtheid, meerhoekige blokranden en brede schouderblokken, biedt de Altimax Winter 3 een groter aantal grijpranden in alle rijrichtingen en een grotere blokstijfheid. Dit zorgt voor extra tractie, uitstekende rij-eigenschappen op sneeuw en verbeterde rij-eigenschappen op droge wegen, en niet te vergeten een betere overdracht van rem- en acceleratiekrachten. De Altimax Winter 3 wordt geproduceerd in 44 maten voor velgen van 13 tot 19 inch met beeldverhoudingen tussen 80 en 40 procent. Hij is verkrijgbaar in bandbreedtes van 155 tot 245 millimeter en goedgekeurd voor snelheden tot 240 km/u.

snow grabber plus (1)

Snow Grabber Plus – vier nieuwe maten voor deze comfortabele SUV en 4x4 winterband

Deze nieuwe winterband zonder spikes, speciaal ontwikkeld voor SUV's en 4x4-voertuigen, combineert de typische duurzaamheid van General Tire met de rijkwaliteit van een personenautoband en maximaal kilometerrendement. De opvolger van de beproefde spijkerloze Snow Grabber heeft een geoptimaliseerde blokstijfheid en een computer-geoptimaliseerd symmetrisch profiel. Speciale productkenmerken zijn onder meer innovatieve sneeuwribben in de loopvlakbasis die gecombineerd worden met gekartelde blokken en een open schouderontwerp om een ​​indrukwekkende tractie op besneeuwde losse oppervlakken en wegen te garanderen. Dit wordt aangevuld door kortere remafstanden op sneeuw en een verbeterde stuurrespons bij extreem bochtenwerk op zowel droog als winters wegdek. Een ultrasterke stalen riem zorgt voor een betrouwbare stabiliteit en helpt schade aan de loopvlakblokken te voorkomen. De Snow Grabber Plus wordt nu geproduceerd in 36 maten voor velgen van 15 tot 20 inch met beeldverhoudingen tussen 75 en 40 procent en is verkrijgbaar in breedtes van 205 tot 275 millimeter die is goedgekeurd voor snelheden tot 240 km/u.

eurovan winter 2 (1)

Eurovan Winter 2 – de winter specialist voor bestelwagens en lichte bedrijfswagens

Met zijn grote aantal lamellen en veel verschillende grijpranden in de blokken, genereert de Eurovan Winter 2 een soort "ijskrabbereffect". Een combinatie van sneeuwzakken en de geoptimaliseerde opname van sneeuw in het loopvlak zorgt voor een nog betere sneeuw-sneeuw-ineengrijping. Brede afvoerkanalen zorgen voor een snelle en efficiënte afvoer van water uit het contactvlak. Het resultaat is dat deze winterspecialist van General Tire voor lichte bedrijfswagens en bestelwagens superieure tractie en rij-eigenschappen van topklasse biedt, evenals betere remprestaties op sneeuw en nat wegdek. Andere positieve punten zijn de weerstand tegen aquaplaning en de goede rij-eigenschappen op sneeuwbrij. De compacte schouderblokken en twee centrale, doorlopende ribben van het loopvlak zorgen voor veilige grip in bochten en een uitstekende richtingsstabiliteit. De Eurovan Winter 2 is verkrijgbaar in 14 maten voor velgen van 14 tot 16 inch en in breedtes van 185 tot 235 millimeter. Afhankelijk van de maat zijn deze banden goedgekeurd voor snelheden tot 170 km/u.

pic (1)

General Tire

General Tire, dat in 1915 werd opgericht, is gevestigd in Fort Mill (South-Carolina) en kan trots terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan een eeuw. Al sinds de beginjaren maakt het merk banden voor alle types van wagens. De onderneming werd in 1987 overgenomen door Continental. Vandaag de dag is General Tire wereldwijd actief en maakt het merk banden voor personenwagens, vrachtwagens en industriële voertuigen, evenals gespecialiseerde 4x4-banden. General Tire is een merk van de groep Continental. In de Belux wordt het merk General Tire door Donckers verdeeld. Meer informatie op www.generaltire.be of neem contact via Generaltire@Donckers.be

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B
1831 Diegem

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.