Onderhoudstechnologie

Controle Vervanging Banden (RTM) & Visuele Indicator voor Uitlijning (VAI)

Start

Controle Vervanging Banden (RTM)

  • De RTM verwittigt de gebruiker wanneer de band versleten is en vervangen moet worden. De gravering ‘Replacement Tire Monitor (Controle Vervanging Banden)’ wordt drie keer getoond op de cirkelvormige rib van de nieuwe band. Net voordat het profiel de minimum profieldiepte bereikt, aangeduid door de TWI (Slijtage-indicatoren), zal de gravering veranderen in ‘Vervang Band’.


Visuele Indicator voor Uitlijning (VAI)

  • Met de VAI (Visuele Indicator voor Uitlijning) kan de gebruiker afwijkingen in de uitlijning van de wielen controleren en zo een onregelmatige slijtage van de wielen voorkomen. De VAI komt drie keer voor in de wielomtrek met twee extra lamellen (1,6 mm afleesdiepte) op de tegengestelde schouderblokken van de band. Als de lamellen van de VAI onregelmatig afslijten (een kant meer dan de andere bijvoorbeeld), betekent dit dat de wielen mogelijk verkeerd zijn uitgelijnd.
  • Dit helpt de klant om het risico van vroegtijdig afgesleten banden te verminderen, en biedt u ook mogelijkheden tot extra klantendienst en de verkoop van wieluitlijning.
Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.