Nascar komt naar België
Win een dag op het circuit van Zolder

 

NASCAR 2019: General Tire & Donckers schenken 100 winnaars een onvergetelijke dag in Zolder

Als je aan NASCAR races denkt, is het allemaal VS-Amerikaans: De geur van olie en brandstof, een spannende wedstrijd onder gelijke omstandigheden.

De NASCAR Whelen Euro Series trekt een Europees publiek met deze emoties en sensaties: In 7 landen en raceweekenden, met 26 races in totaal. De echte uitdaging vormen echter de Europese circuits. Ze zijn een mix van verschillende circuits die beroemd zijn vanwege andere motorsportevenementen en tellen zelfs een klassiek NASCAR ovaal onder hun gelederen. In vergelijking met de V.S. vereist racen in Europa heel andere vaardigheden van zowel bestuurder, wagen als de banden. Meer info vindt u hier

Wat kunt u winnen?

  • Een onvergetelijke dag op het circuit van Zolder op zondag 6 oktober
  • De prijs is een duo toegangsticket voor het evenement

Let op: Deelnemers dienen de twee onderstaande vragen correct te beantwoorden om kans te maken op deze prijs.

 
De winnaar van de Elite 2 Zolder race zittend op zijn auto, toegejuicht door de cheerleaders achter hem.

Toejuichen van de winnaar van de Elite 2 in Zolder.

NASCAR @ Circuit Zolder, Zolder, België

5 t/m 6 oktober 2019

11 bochten moeten worden bedwongen in Zolder, ten zuidoosten van Antwerpen. Net als veel andere Europese circuits is Zolder een klassieker met een lange traditie en een ouderwets karakter. Het parcours op 4,011 km asfalt wordt met de klok mee gereden en wordt als veeleisend gezien met zijn heuvelsprongen en blinde bochten. Terwijl het eerste deel soepel is om te rijden, is het tweede deel zwaar en vraagt het om berekende remmanoeuvres van de getalenteerde NASCAR coureurs, waardoor ze de kans krijgen om écht een verschil te maken met hun rijvaardigheden.

Since 1915.
General Tire. Een merk van Continental.